Høstens første “Blå kro” arrangeres hos en av våre deltagerbedrifter; Nasjonalt villakssenter, Kvåsfossen. Vi er så heldige å ha fått med oss Arve Gravdal på et faglig innlegg med det spennende temaet “Matproduksjon og energi".”
Gravdal er utdannet ingeniør i akvakulturteknikk og har spesialisert seg i landbasert resirkuleringsteknologi. Han har utviklet et landbasert resirkuleringskonsept for laks og andre arter, med integrerte rensemoduler som han ble innvilget patent for. Arve Gravdal har hatt flere lederstillinger både i Norge og i utlandet. Blant annet har han jobbet med tilapia og tropiske reker i Afrika og USA.
I dag leder Gravdal uttesting av en oppdrettstank på land med integrerte rensemoduler for EcoFishCircle ved Hausvik nær Lyngdal, også en av klyngas deltagerbedrifter. Det blir anledning til spørsmål og samtale knyttet til hans foredraget før vi går videre til Veronica Freistad’s innlegg om Kvåsfossen.
Friestad er senterleder i Kvåsfossen, ett av de fire nasjonale villakssenterene i Norge. I tillegg til innledning med deres betraktninger rundt “Tamt & vilt” og påfølgende samtale, blir det også anledning til å se laksetrappen på nært hold og forhåpentligvis observere laks som har seg en pause i det store kammeret på sin strabasiøse vei opp elva.
Her kan du melde deg på og samtidig bestille middag om du ønsker det:
Vi sees i Kvåsfossen! (Du kan også lese om dette og se flere bilder her.
(Påmeldingslink under her)