Til frokostmøtet denne torsdagen kommer Kari Kleivset, leder for prosjektet Fôra Matregion Agder og rådgiver i Agder fylkeskommune. Hun stiller spørsmålet om hvordan vi kan få til mer lokal mat fra Matregion Agder.
Kari er sentral i å legge tilrette for at serveringsbransjen og landsdelens kokker skal besøke og gjøre seg bedre kjent med produsentene i klyngen, både de som er basert på saltvanns- og ferskvannsproduksjon.
Her er det et stort potensiale for vår næring, til både å fortelle historiene, presentere produktene og øke andelen mat fra akvakulturprodusenter med kortreist mat for Agder.
Fôra - Matregion Agder jobber for økt bevisshet og kunnskap om lokal mat. Drevet av Agder fylkeskommune siden 2022, for – og sammen med aktører i det regionale matsystemet. De jobber med tre “matpakker.” Matpakke 2 er særdeles relevant for vår næring og mye kan gjøres for å legge tilrette og skaffe gode rammevilkår for dette.
Matpakke 1: Vi jobber for sunnere og mer bærekraftig mat i barnehager og skoler. Dette gjør vi gjennom kunnskapsløft og innkjøpsstrategi i det offentlige.
Matpakke 2: Vi jobber for bedre rammevilkår og større muligheter for produsenter, foredlere og distributører av lokal mat på Agder.
Matpakke 3: Vi jobber for rekruttering til mat – og produksjonsfagene gjennom å løfte frem regionens muligheter og mangfold.
Vi ser frem til et matnyttig frokostmøte.
MØTELINK TEAMS