Fullt hus under Arendalsuka 2024!

Kan laksen få «en plass ved bordet» i den norske beredskapsdebatten, selv om 90% av laksefôret importeres i dag? Spørsmålet var utgangspunktet for paneldebatten i Arendal, arrangert av Innakva KLYNGE, Stiim Aqua Cluster og NCE Aquatech Cluster.

I en uforutsigbar verden blir matberedskap igjen satt høyt på dagsorden. De folkevalgte blir ikke enige om i hvilken grad oppdrettslaksen er norsk eller ikke.
I vinter fikk vi vite at regjeringen vil øke andelen norskproduserte råvarer i fôr til oppdrettsfisk fra 8 til 25 prosent innen 2034. Styringsgruppa for samfunnsoppdraget er oppnevnt, og nå starter det viktige arbeidet.

En bærekraftig produksjon av fôr basert på mer norske råvarer vil kunne redusere klimautslipp og styrke vår selvforsyningsgrad
— Marianne Sivertsen Næss, Fiskeri- og havminister

Sammen med Robert Eriksson fra Sjømatbedriftene, Edgar Skjervold fra Nutrimar, Silje Båtsvik Risholm fra Miljøstiftelsen Bellona og Ole Jørgen Marvik fra Gas2Feed AS, ble muligheter, utfordringer og samarbeid på tvers av blå og grønne næringer diskutert.

Her kan du lese en artikkel på Kyst.no fra arrangementet.

Innakva KLYNGE var også medarrangør på debatten «En oppdrettsnæring som ikke skader naturen - hvordan får vi det til?» på Rygerelektra i Pollen sammen med DNB, Stavanger kommune, Sjømat Norge, Bremnes Seashore, Naturvernforbundet, Skretting og Grieg Seafood. I debatten ble forutsigbare rammevilkår, arbeidet med bærekraftige fôrråvarer og økt satsing lukkede anlegg pekt på som viktige tiltak som både vil tjene næringen og naturen.

Panelet bestod av Linda Litlekalsøy Aase fra Bremnes Seashore, Truls Gulowsen fra Naturvernforbundet, ordfører i Stavanger kommune Sissel Knutsen Hegdal, stortingsrepresentant Olve Gotle (H), statssekretær Even Tronstad Sagebakken (Ap) og Leif Kjetil Skjæveland fra Skretting.

Forrige
Forrige

Sør-fondet tildeler 15 millioner kroner til Innakva KLYNGE!

Neste
Neste

Pådriver uten sidestykke er borte